Codziennik Sfrustrowanej Trzydziestki
Kinia (l.36), Gdynia

Zaloguj się, aby wysłać wiadomość.

Jeżeli nie masz jeszcze konta Zarejestruj się.

(w 10 sekund przez e-mail, Facebook lub GMail)

Anuluj

Zaloguj się, Aby podarować prezent musisz się

Jeżeli nie masz jeszcze konta Zarejestruj się.

(w 10 sekund przez e-mail, Facebook lub GMail)

Anuluj

Aby dodać do ulubionych musisz się zalogować.

Jeżeli nie masz jeszcze konta Zarejestruj się.

Anuluj

Zaloguj się, aby zablokować użytkownika

Jeżeli nie masz jeszcze konta Zarejestruj się.

(w 10 sekund przez e-mail, Facebook lub GMail)

Anuluj

Zaloguj się, aby dodać do ulubionych

Jeżeli nie masz jeszcze konta Zarejestruj się.

(w 10 sekund przez e-mail, Facebook lub GMail)

Anuluj

Zaloguj się, aby wysłać wiadomość.

Jeżeli nie masz jeszcze konta Zarejestruj się.

(w 10 sekund przez e-mail, Facebook lub GMail)

Anuluj
 
Kurczak w tempurze a'la przepraszam Cię... ;)


Aparat: SONY
Model: DSC-HX7V
Przysłona: f/3.5
Ogniskowa: 4.8mm
Naświetlanie: 1/20s
ISO: 800

Kurczak w tempurze a'la przepraszam Cię... ;)
2012.09.07 20:56

Kategoria : inne
Tagi: tempura, Codziennik, Szanowny

Szanowny zaserwował swoje popisowe danie, którego z resztą nauczył się ode mnie. Muszę jednak przyznać iż uczeń przerósł mistrza i to co najmniej o dwie głowy!

I tak, w tempurze możecie maczać wszystko co Wam się podoba, począwszy od papryki, marchewek, brokuła, skończywszy na kurczaku, czy polędwiczce wieprzowej.

Przepis na ciasto:

-mąka kukurydziana 3/4 szklanki

-mąka pszenna 1/4 szklanki

-zimna woda gazowana

-olej

Z tych trzech składników przygotowujemy ciasto, masę gęstością podobną do gęstej śmietany (trzeba to poczuć!), maczamy np.kurczaka w kawałkach i bach na gorący olej. Posolić po usmażeniu i odsączeniu, podawać z sosem słodkim chili Vifona. Mniam! :)

Oceń i poleć wpis:

 
4
Zamknij

Zaloguj się, aby ocenić ten wpis.

Jeżeli nie masz jeszcze konta, Zarejestruj się

(w 10 sekund przez e-mail, Facebook lub GMail)

Zaloguj się, aby dodać to zdjęcie do ulubionych.

Jeżeli nie masz jeszcze konta, Zarejestruj się

(w 10 sekund przez e-mail, Facebook lub GMail)

Zaloguj się, aby zaproponować to zdjęcie do wyróżnienia.

Jeżeli nie masz jeszcze konta, Zarejestruj się

(w 10 sekund przez e-mail, Facebook lub GMail)

Więcej  

Poleć

Poleć to zdjęcie znajomym

Kurczak w tempurze a'<br />;la przepraszam Cię... ;) :: Szanowny zaserwował swoje<br /> popisowe danie, którego <br />z resztą nauczył się ode <br />mnie. Muszę jednak

Podaj swój adres e-mail

Podaj adresy e-mail znajomych

Napisz wiadomość

Przepisz kod z obrazka:

Anuluj

 

Link do wpisu
Poleć na forum
Wyślij e-mailem Dodaj do Facebook Dodaj do Google plus Dodaj do Pinterest Dodaj do twitter wykop
Zamknij
Google
 
0
Facebook
 
0

Twój komentarz:

Skomentuj
Starsze komentarze

Galeria autora

Pożeraczka gąbek :)
54 miesiące temu
Pierwsza z siedmiu ilustr<br />acji autorstwa Milak. ;)
56 miesięcy temu
Wydziabana dynia ;)
59 miesięcy temu
Ty ry ry :))))
59 miesięcy temu
To je amelinium! Nie poma<br />lujesz! :) Łobuz na drabi<br />nie nadzoruje prace remon<br />towe.
59 miesięcy temu
Papier toaletowy w lodówc<br />e, a Szanowny własnie na <br />kibelku :)
59 miesięcy temu
wszystkie

Zaloguj się, aby wysłać wiadomość.

Jeżeli nie masz jeszcze konta Zarejestruj się.

(w 10 sekund przez e-mail, Facebook lub GMail)

Anuluj

Zaloguj się, Aby podarować prezent musisz się

Jeżeli nie masz jeszcze konta Zarejestruj się.

(w 10 sekund przez e-mail, Facebook lub GMail)

Anuluj

Aby dodać do ulubionych musisz się zalogować.

Jeżeli nie masz jeszcze konta Zarejestruj się.

Anuluj

Zaloguj się, aby zablokować użytkownika

Jeżeli nie masz jeszcze konta Zarejestruj się.

(w 10 sekund przez e-mail, Facebook lub GMail)

Anuluj

Zaloguj się, aby dodać do ulubionych

Jeżeli nie masz jeszcze konta Zarejestruj się.

(w 10 sekund przez e-mail, Facebook lub GMail)

Anuluj

Zaloguj się, aby wysłać wiadomość.

Jeżeli nie masz jeszcze konta Zarejestruj się.

(w 10 sekund przez e-mail, Facebook lub GMail)

Anuluj
rozwiń ▼